Τέλος οι καλλιέργειες από τους αγρότες με απόφαση Eurogroup - Σκλάβοι για πάντα λόγω έλλειψης τροφίμων και...τα μεταλλαγμένα έπονται

Το σχέδιο επιβολής της Νέας Τάξης Πραγμάτων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη… Και το οποίο θέλει τα έθνη να χάνουν κάθε εθνική ταυτότητα… Και ένας τρόπος με τον οποίο επιτυγχάνεται αυτό το σχέδιο είναι η «αθώα» λαθρομετανάστευση, που πλέον βαφτίζεται προσφυγιά…

2 for 20

Με απόφαση Eurogrop και με πρωταγωνιστές από την Ελληνική πλευρά τον σημερινό πρόεδρο της ΤτΕ και τότε υπουργό οικονομικών και τον συνήθη ύποπτο, Γερμανό
Υπουργό οικονομικών και πρόεδρο της Γερμανικής τράπεζας WfW Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε εννέα χρόνια από τώρα θα υπάρχουν μόνο τέσσερις εταιρείες, που θα αναλαμβάνουν την καλλιέργεια, παραγωγή, επεξεργασία των αγροτικών προϊόντων, τα οποία θα διοχετεύουν σε μία μόνο εταιρεία, με σκοπό να τα εξάγει, εξουδετερώνοντας κάθε παραγωγό ή αγρότη. 

Παραθέταμε τη σχετική μελέτη, που εγκρίθηκε στο Eurogroup της 5ης Μαΐου 2014, με υπουργό τον Στουρνάρα. 
Για την υλοποίηση του σχεδίου, θα αντληθούν κεφάλαια από το ΕΣΠΑ, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, στο οποίο θα συμμετάσχει και η γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW. 

Η Γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW, με πρόεδρο τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε 
 
Πριν λίγο καιρό οι παραγωγοί των λαϊκών απήργησαν. Κάθε φορά, που ένας κλάδος αντιδρά, θεωρείται, ότι το κάνει για να μη χάσει τη βολή του. Έτσι επικρατεί ο απαραίτητος για τη διακυβέρνηση των Ελλήνων εσωτερικός διχασμός. «Αιτία της απεργίας δεν ήταν μόνο οι θέσεις στις λαϊκές, όπως όλα τα συστημικά Μέσα δείξανε»,εξηγεί ο Λεωνίδας, παραγωγός που πουλάει τα προϊόντα του σε λαϊκές της Αθήνας, «αλλά η εξαφάνιση των παραγωγών», προσθέτει. 

«Mέχρι τις αρχές του ‘90, όταν έβγαινες από σταθμούς του ΗΣΑΠ ή του Μετρό, έβλεπες κάποιους πλανόδιους πωλητές, που είχαν στους πάγκους διάφορα φρούτα. Αυτοί εξαφανίστηκαν. Τώρα μάλλον θέλουν να κάνουν το ίδιο. 

Αυτή τη φορά όμως τον έλεγχο θα έχουν μεγάλες αλυσίδες, για παράδειγμα… αρτοποιείων. Ούτως ή άλλως όλο και περισσότερες αλυσίδες τέτοιων ξεφυτρώνουν κοντά σε σταθμούς του ηλεκτρικού ή του μετρό, γιατί να μην επεκταθούν και στον τομέα αυτό; Και ποιος θα τους ελέγχει εκείνους; Εμάς τους «μικρούς» εύκολα μας γραπώνουν και μας «βγάζουν απ” τη μέση», διαπιστώνει εξαγριωμένος ο Λεωνίδας.

«Αυτοί θέλουν να μας εξοντώσουν», φωνάζουν κι άλλοι παραγωγοί σε διπλανούς πάγκους, που άκουσαν τη συζήτηση. Εν ολίγοις «λαϊκές στο στόχαστρο», είναι το πόρισμα των παραγωγών. 

Είναι όμως μόνο οι λαϊκές; Ή το σχέδιο είναι μεγαλύτερων βλέψεων από ό,τι θα μπορούσαμε να φανταστούμε; Το μεγαλόπνοο σχέδιο και ο δρόμος για την «Ανάπτυξη» στα χέρια τεσσάρων εταιρειών 

Στο Eurogroup της 5ης Μαΐου ο τότε υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, πέραν της διαπραγμάτευσης του χρέους πήγε εφοδιασμένος με έναν οδηγό ανάπτυξης για την Ελλάδα με άξονα τα επόμενα 10 χρόνια! 
Το σχέδιο βασίστηκε στη μελέτη «Greece 20/20″ της εταιρείας McKinsey (του 2012 με χρηματοδότες τον ΣΕΒ και την Εθνική Τράπεζα) καθώς και σε μελέτη του ΙΟΒΕ. 
Μάλιστα ένας τετρασέλιδος οδηγός του σχεδίου αυτού παρουσιάστηκε κατά τη συνεδρίαση του EuroWorking Group στις Βρυξέλλες από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), Πάνο Τσακλόγλου, ενώ για την υλοποίησή του τα κεφάλαια θα αντληθούν από το ΕΣΠΑ, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, στο οποίο θα συμμετάσχει και η γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW. 
Η KfW (δια του εκτελεστικού αντιπροέδρου της Λ.Κ. ΦΟΥΝΚΕ) υπέγραψε τη συμμετοχή της στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο για τον σκοπό αυτό μαζί με τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και τον τότε υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη στις 23 Απριλίου 2014. «Στόχος η ενοικίαση κενής-αδρανούς δημόσιας γης σε τέσσερις μεγάλες εταιρείες προκειμένου να εγκαταστήσουν μονάδες για παραγωγή, επεξεργασία και εξαγωγή προϊόντων βασισμένες πάντα σε νέες μεθόδους. Έτσι και η εξασφάλιση νέων θέσεων εργασίας θα επιτευχθεί και η Ελλάδα δίνοντας σημασία στη μαζική παραγωγή προϊόντων με τη χρήση της εξελιγμένης τεχνολογίας θα αναδειχθεί σε μεγάλη εξαγωγική δύναμη». 
Φυσικά αναφέρεται και στην παροχή κινήτρων στους παραγωγούς για να εξάγουν τα προϊόντα τους, καλύτερη εκπαίδευση στον τομέα της γεωργίας, αλλά και τη θέσπιση βελτιωμένου συστήματος πιστοποίησης των προϊόντων των παραγωγών. 
Τα ερωτήματα που εγείρονται Έστω ότι τίθεται σε εφαρμογή: 
Α) Ποιος θα δίνει στις τέσσερις μεγάλες εταιρείες που θα ασχοληθούν την πιστοποίηση; Ποιος θα τις ελέγχει; Και κυρίως… ποιοι θα είναι οι ιδιοκτήτες αυτών των εταιρειών; 
Β) Οι αγρότες θα παράγουν και οι τέσσερις εταιρείες θα αγοράζουν για επεξεργασία τα προϊόντα. Πώς θα εξασφαλιστεί, ότι οι παραγωγοί δε θα θιγούν πωλώντας για ένα κομμάτι ψωμί τη σοδειά τους, όταν οι τέσσερις θα διαμορφώνουν τις τιμές μεταξύ τους δημιουργώντας συνθήκες μονοπωλίου;
Εκ των πραγμάτων εάν επιτρέπεται μόνο σε τέσσερις εταιρείες η εξαγωγή των προϊόντων, ένας παραγωγός, που μόνος του καλλιεργεί και εξάγει τα τρόφιμα, δε θα έχει άλλη επιλογή παρά να αποταθεί σε αυτές. 
Τα τελευταία χρόνια πολλοί νέοι άνθρωποι στράφηκαν στη γη, έκαναν συνεταιρισμούς, καλλιεργούν κρόκο, σπαράγγια, ελιές, παράγουν παραδοσιακά προϊόντα, όπως χυλοπίτες, ελαιόλαδο και παράγωγα των ελιών, και πλήθος άλλων τροφίμων, τα οποία και εξάγουν, παρουσιάζουν σε εκθέσεις διατροφής στο εξωτερικό. 
Όταν όμως τέσσερις θα καθορίζουν τις τιμές εξαγωγής, οι άνθρωποι αυτοί, μόνοι τους, δε θα μπορούν να σταθούν σε μια αχανή αγορά. 

Την ίδια στιγμή οι εν λόγω εταιρείες θα μπορούσαν να αναλάβουν αποκλειστικά την παραγωγή προϊόντων εξαλείφοντας έτσι και τη γεωργία, εκτός κι αν αυτή πραγματοποιείται μόνο στο πλαίσιο των δικών τους παραγωγικών αναγκών. 

Ο κάθε παραγωγός αντί να πουλάει αντί πινακίου φακής τη σοδειά του, θα πηγαίνει κατ” ευθείαν σε αυτές να εργαστεί. Και η γεωργία, ως βασικός πυλώνας της ελληνικής ανάπτυξης θα λάβει μορφή βιομηχανίας. 

Όμως ο απλός πολίτης, που σκέφτεται τη γη ως το μόνο σίγουρο μέσο εξασφάλισης των προς το ζην; Απλώς ξεχνάει αυτή την επιλογή. Ένα ερώτημα ακόμη: Καλύτερη εκπαίδευση στον τομέα της γεωργίας: 

Αυτό σημαίνει, ότι θα εκπαιδεύονται οι γεωργοί να χρησιμοποιούν μεταλλαγμένα, επειδή κοστίζουν λιγότεροκαι παράλληλα έτσι επιτυγχάνεται μαζικότερη παραγωγή; Η ποιότητα, η θρεπτική αξία των τροφίμων θυσία στον βωμό του κέρδους! 

Μία εταιρεία διαχείρισης της διανομής και αποθήκευσης Στη συνέχεια κάνει λόγο για μια μόνο δημόσια ή ιδιωτική εταιρεία (και εδώ γεννάται βέβαια το ερώτημα σε ποιον θα ανήκει), την Εταιρεία Ελληνικών Τροφίμων (Greek Food Company), που μεταξύ άλλων: 

Α) Θα καθορίζει το δίκτυο των παραγωγικών μονάδων και θα αποτελεί δεξαμενή τροφίμων προς εξαγωγή… 

Β) Θα διαχειρίζεται τη διανομή και αποθήκευση των προϊόντων εντός της χώρας»… Δηλαδή αυτά που θα παράγουν οι τέσσερις μόνο εταιρείες παραγωγής και επεξεργασίας τροφίμων, θα πηγαίνουν στη μία μόνο εταιρεία, από όπου θα προγραμματίζεται η διανομή. 

Ποιος όμως θα διασφαλίζει, ότι θα καταμετρώνται σωστά οι εσωτερικές ανάγκες κατανάλωσης, και ότι δε θα κρατούν το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής για να το εξάγουν δημιουργώντας ελλείψεις σε προϊόντα, που τώρα αυτονόητα υπάρχουν στο καθημερινό τραπέζι μας; Κάτι αντίστοιχο είχαν κατά νου και με το παράλληλο εμπόριο φαρμάκων, αλλά οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες εξάγουν το μεγαλύτερο ποσοστό, με αποτέλεσμα να λείπουν από τα ράφια των φαρμακείων σωρεία φαρμάκων, όπως εξηγούν και οι φαρμακοποιοί, που ζητούν ξανά και ξανά την παύση του παράλληλου εμπορίου. 

Οι υπογραφές μπήκαν! Βασικός άξονας υλοποίησης η προαναφερθείσα μελέτη. Πρόκειται για προγράμματα, που θα πραγματοποιηθούν! Όχι για θεωρίες συνωμοσίας! 
Διαβάστε τη μελέτη της McKinse (ειδικά τις σελίδες 55 έως 58) ΕΔΩ 
iplus.gr

Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Ζ.Κ.Γιούνκερ: «Έρχεται η σειρά της Γαλλίας να επιβληθούν κυρώσεις» – Το Παρίσι παγιδευμένο και αυτό στο γερμανικό «βραστήρα»

Έρχεται η ώρα της Γαλλίας για να υποστεί την γερμανική «αγάπη» της επιβολή «κυρώσεων» επείδή και αυτή δεν εφάρμοσε τις μεταρρυθμίσεις που απαιτεί το Βερολίνο, τουτέστιν την εξολοθρευση του γαλλικού λαού, όπως συνέβη τα τελευταία πέντε χρόνια και με τον ελληνικό.

2 for 20

Κατόπιν τούτου γίνεται φανερό ότι η ΕΕ έχει μετεξελιχθεί σε έναν γερμανικό «βραστήρα» όπου μέσα «καίγονται» οι λαοί της Ευρώπης. Μια άλλοτε υπερδύναμη όπως η Γαλλία κυριολετικά σέρνεται από μια καταφανώς υποδεέστερη τουλάχιστον γεωστρατηγικά χώρα (το συνολικό μέγεθος της Γαλλίας είναι σαφώς μεγαλύτερο από εκείνο των Γερμανών).

Αυτό που είναι κατανοητό είναι το γεγονός ότι μια έξοδος της Ελλα΄δος από το ευρώ θα αποτελούσε καταστροφή για την ΕΕ γιατί η ίδια η Γερμανία έχει καταστήσει τις Ιταλία και Γαλλία ετοιμόρροπα «μαγαζιά» που θα πέσουν σαν τραπουλόχαρτα μόλις στραφούν εναντίον τους οι αγορές.

Την δήλωση μάλιστα την έκανε ο ίδιος ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Paνs. Yπογράμμισε ότι η Γαλλία «δεν έχει εφαρμόσει επαρκώς μεταρρυθμίσεις» αν και «έχει αρχίσει τη διαδικασία αυτή», ερωτώμενος γιατί δόθηκε νέα παράταση στο Παρίσι ως το 2017 για να επαναφέρει το δημόσιο έλλειμμα κάτω από το όριο που προβλέπει το Σύμφωνο Σταθερότητας.

«Έχει μεταρρυθμίσει τις δομές των περιφερειών της και έχει εγκρίνει το νόμο Μακρόν», ο οποίος εισάγει τη σταδιακή απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και την θέσπιση μεγαλύτερης ευελιξίας στις εργασιακές σχέσεις, «έστω κι αν δεν είναι επαρκώς φιλόδοξη», μέχρι τώρα, ανέφερε ο Γιούνκερ. «Το Παρίσι έχει αποστείλει ένα έγγραφο 47 σελίδων με το οποίο εξηγεί πώς σκοπεύει να εφαρμόσει αυτές τις μεταρρυθμίσεις. Γνωρίζει ότι πρέπει να βελτιωθεί και θα το κάνει».

«Είμαι βέβαιος πως η γαλλική κυβέρνηση έχει καταλάβει πως η επιβολή κυρώσεων παραμένει μια πιθανότητα», πρόσθεσε ο Γιούνκερ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο το Παρίσι να κληθεί να καταβάλει πρόστιμα!

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ είπε χτες ότι θα «βρεθούν» τα απαιτούμενα «νέα μέτρα εξοικονόμησης πόρων», ύψους 4 δισ. ευρώ και πλέον, ώστε να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των Βρυξελλών.

«Εάν οι Βρυξέλλες απαιτούν επιπλέον τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ και πλέον για να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας σε ό,τι αφορά τα δημόσια ελλείμματα, αυτά θα βρεθούν με νέα μέτρα εξοικονόμησης» πόρων, είπε ο Ολάντ.

Η Κομισιόν έδωσε την περασμένη εβδομάδα μια νέα προθεσμία προκειμένου το Παρίσι να επιτύχει τη μείωση του δημοσίου ελλείμματος κάτω από το 3%, το 2017, αλλά σε αντάλλαγμα, απαίτησε να ακολουθηθεί μια ιδιαίτερα απαιτητική πορεία: το έλλειμμα θα πρέπει να μειωθεί στο 4% το 2015 (η γαλλική κυβέρνηση προέβλεπε να μειωθεί στο 4,1%), κατόπιν στο 3,4% το 2016 (το Παρίσι προέβλεπε να μειωθεί στο 3,6%) και τέλος στο 2,8% το 2017.

Για φέτος, η Κομισιόν ζητεί από τη Γαλλία μια μείωση του διαρθρωτικού ελλείμματος κατά 0,5% του ΑΕΠ, το ελάχιστο που αξιώνει η ΕΕ. Αλλά μέχρι στιγμής, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπολογίζει ότι το σχέδιο προϋπολογισμού που της έχει υποβάλει η γαλλική κυβέρνηση δεν επιτρέπει παρά τη μείωση του ελλείμματος κατά μόλις 0,3%. Κατά συνέπεια, απαιτούνται επιπρόσθετες προσπάθειες για να επιτευχθεί η μείωση του ελλείμματος κατά ακόμη 0,2%, ήτοι 4 δισ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή η Γαλλία πληρώνει τις επιλογές της να ταχθεί υπέρ των αμερικανικών συμφερόντων εις βάρος των δικών της και μη παραδίδοντας τα Μistral στη Ρωσία ως όφειλε. Η κίνηση αυτή έχει στοιχίσει πολύ στην γαλλική αμυντική βιομηχανία.

Στην πραγματικότητα η πρώτη χώρα που εύχεται να πετύχει μια νίκη η μικρή Ελλάδα είναι η Γαλλία, γιατί μετά ξέρει ότι έρχεται η σειρά της.

defencenet.gr


ΠΑΠΑΣ- ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ-ΤΖΟΝ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑΣ‏

Η πρόσφατη συνάντηση Πάπα Πατριάρχη στην Κωνσταντινούπολη με τις γνωστές οικουμενιστικές της διαστάσεις, λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του Αμερικανού αντιπροέδρου στο Φανάρι και η αμέσως μετά έλευση του Ρώσου προέδρου, Βλαδιμήρ Πούτιν στην Άγκυρα, συνδέονται άμεσα, όσο και αν αυτό ακούγεται εκ πρώτης όψεως παράδοξο και περιέχουν ένα έντονο πολιτικό παρασκήνιο που δίνει μια διαφορετική διάσταση στην εξέλιξη του νέου ψυχρού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Δύσης γενικότερα και από την άλλη πλευρά της Ορθόδοξης Ρωσίας.

2 for 20

Είναι γνωστό πως όλες οι προκλητικές οικουμενιστικές κινήσεις του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, γίνονται αν όχι υπό τις άμεσες εντολές των ΗΠΑ, το λιγότερο με την αμέριστη υποστήριξη των Αμερικανών όπως αυτή εκφράστηκε και από την πρόσφατη επίσκεψη του Αμερικανού αντιπρόεδρου, Τζον Μπαίντεν, γνωστού άθεου, μασόνου και σιωνιστή, στο Φανάρι, μόλις εφτά μέρες πριν από τη επίσκεψη του Πάπα. Όσον αφορά τον Πάπα, δεν χρειάζεται κανείς να αναφέρει ότι είναι από τους κυριότερους «σταυροφόρους» της Νέας Τάξης που έχει σχεδιαστεί και επιχειρείται να υλοποιηθεί με κάθε μέσο από την αμερικανική και διεθνή «μασονία» και τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα που εκπροσωπούν.

Επειδή το θρησκευτικό στοιχείο παίζει σήμερα μεγάλο ρόλο στις διεθνείς γεωπολιτικές εξελίξεις και αυτό το γνωρίζουν και το υπολογίζουν πολύ καλά οι Αμερικανοί, και επειδή η αναδυομένη εδώ και δυο δεκαετίες με θαυματουργικό τρόπο ρωσική ορθόδοξη εκκλησία έχει αποτελέσει ένα ισχυρό στήριγμα στις αντινεοταξικές πολιτικές του Βλαδιμήρ Πούτιν, οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν πλέον αποκάλυπτα, με την αδίστακτη συγκατάθεση του Βαρθολομαίου, το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης σαν αντίπαλο θρησκευτικό δέος στο Ορθόδοξο Πατριαρχείο της Μόσχας, το οποίο έχει γίνει ο άγριος στόχος των Ουνιτών και των σχισματικών Ορθοδόξων της Ουκρανίας. Είναι γνωστό πως στην κρίση της Ουκρανίας, για την οποία το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης κράτησε «σιγή ιχθύος» για τα εγκλήματα σε βάρος των Ορθοδόξων που ακολουθούν την κανονική εκκλησία τις Μόσχας, έπαιξαν καθοριστικό και προβοκατόρικο ρόλο οι Ουνίτες που κατευθύνονται άμεσα από το Βατικανό. Αλλά και στην κρίση της Συρίας και στις φρικτές σφαγές των χριστιανών της Μέσης Ανατολής, το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, σε αντίθεση με την Μόσχα, κράτησε μια «κατευναστική» στάση υπακούοντας πιστά στις αμερικανικές πολιτικές επιταγές.

Η συνάντηση Πάπα Πατριάρχη ήταν μια θεαματική κίνηση η οποία, εκτός των άλλων, στρέφονταν σε βάρος του Ορθόδοξου Πατριαρχείου της Μόσχας. Η θεαματική αυτή συνάντηση είχε κύριο στόχο εκτός από τις οικουμενιστικές της διαστάσεις που απορρόφησαν την επικαιρότητα, (χωρίς να μειώνεται η μεγάλη αιρετική σημασία της), να τονίσει την πρωτοκαθεδρία του Πατριάρχη Κωνσταντινούπολης σε όλο τον ορθόδοξο κόσμο, ένα θέμα που «καίει» τους Αμερικανούς, έτσι ώστε να εξουδετερωθεί και ει δυνατόν να εξανεμιστεί οποιαδήποτε επιρροή του πατριαρχείου Μόσχας.

Η επίσκεψη του Ρώσου πρόεδρου Βλαδιμήρ Πούτιν στην Άγκυρα αμέσως μετά την επίσκεψη του Πάπα με τα αναφερθέντα πολιτικά εκτός από τα γνωστά θρησκευτικά μηνύματα, γίνεται σε μια πολύ λεπτή διεθνή πολιτική συγκυρία, ενώ μαίνεται ο ψυχρός οικονομικός και όχι μόνο πόλεμος κατά της Ρωσίας. Ο Ερντογάν είναι δυσαρεστημένος αν όχι εξοργισμένος με τους Αμερικανούς, όχι για κάποιο άλλο λόγο, αλλά γιατί παρά τις επανειλημμένες αιτήσεις του δεν του εκδίδουν τον μεγαλύτερο αντίπαλο του στο εσωτερικό της Τουρκίας, τον γνωστό ισλαμιστή ηγέτη Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο οι Αμερικανοί θέλουν να τον χρησιμοποιούν για δική τους επιρροή στον ισλαμικό κόσμο. Ενδεικτικό της δύναμης του Γκιουλέν μέσα στην Τουρκία είναι, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, ότι παρά τις εδώ και δυο χρόνια διώξεις εναντίον των οπαδών του πιστεύεται πως εξακολουθεί να έχει ακόμα και σήμερα μεγάλη δύναμη μέσα στον τουρκικό στρατό. Αυτό το θέμα το γνωρίζει πολύ καλά ο Πούτιν και προφανώς το χρησιμοποίει για να κτίσει «γέφυρες» με την Τουρκία εκμεταλλευόμενος τα αυξανόμενα προβλήματα της Άγκυρας με τις ΗΠΑ. Πέραν τούτου βέβαια, υπάρχουν και τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα τα οποία, παρά την έντονη δυσαρέσκεια των Αμερικανών, οι Τούρκοι δεν διστάζουν να τα προωθήσουν με την Ρωσία του Πούτιν. Ο Ερντογάν δεν διστάζει να εκμεταλλευτεί το οικονομικό εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Ρωσία αλλά και την δική μας μειοδοτική πολιτική για να προωθήσει τα οικονομικά συμφέροντα της Τουρκίας. Εδώ όμως δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε το γεγονός ότι η συνεργασία Τουρκίας – Ρωσίας αρχίζει εκεί που ταυτίζονται τα αντιαμερικανικά αισθήματα τους, της Ρωσίας σε στρατηγικό επίπεδο και της Τουρκίας σε ευκαιριακό επίπεδο και τελειώνει όταν αρχίζουν οι συζητήσεις για τα «καυτά» θέματα της ευρύτερης περιοχής όπου υπάρχουν πολλές «διαφορετικές» απόψεις. Πάντως στην επόμενη φάση θα δούμε να προωθείται ακόμα περισσότερο η ένωση των «εκκλησιών» με κύριο στόχο εκτός των άλλων την με κάθε μέσο υποβάθμιση του Πατριαρχείου της Μόσχας για να πληγεί καίρια ένα από τα μεγαλύτερα στηρίγματα της αντινεοταξικής πολιτικής του Πούτιν.

Όσον αφορά την δική μας πλευρά, εδώ τα πράγματα ξεκαθαρίζονται όλο και περισσότερο. Ο οικουμενισμός των Πάπα – Πατριάρχη εκτός του ότι προωθεί την Νέα Τάξη με άμεσο επακόλουθο την κατάλυση, σαν ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια προώθησης της, της πατερικής Ορθοδοξίας, παράλληλα στηρίζει και προωθεί άμεσα την γενικότερη αμερικανική πολιτική ενάντια στην ομόδοξη Ρωσία και της όποιας επιρροής της στον χριστιανικό κόσμο. Το δυσάρεστο και οδυνηρό για τους Έλληνες Ορθοδόξους είναι ότι τουλάχιστον επίσημα, (γιατί στην πραγματικότητα η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνορθόδοξου ποιμνίου είναι κάθετα αντίθετη με τον νεοταξικό οικουμενισμό του Πατριάρχη), είμαστε πάλι σε λάθος πλευρά. Αποτέλεσμα, οι γείτονες μας Τούρκοι οι όποιοι μάλιστα αποκόμισαν μέγιστα οικονομικά οφέλη από την «παράσταση» της συνάντησης Πάπα- Πατριάρχη, αν και μουσουλμάνοι, προχωρούν με βάση τα εθνικά τους συμφέροντα σε πολλαπλή συνεργασία με την Μόσχα που κανονικά θα έπρεπε να ήταν ο δικός μας μεγαλύτερος, ομόδοξος και στρατηγικός εταίρος μας.

Ας όψονται οι εθνικοί προδότες και οι θρησκευτικοί αποστάτες αυτής της χώρας.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
 

zitianoi  Τα 6 Καρφιά του ΕΥΡΩ που Σκοτώνουν τους Ευρωπαϊκούς Λαούς και Εμάς
 

Σπύρος Στάλιας, Οικονομολόγος ΜΑ, Ph.D

τ. Διευθύνων Σύμβουλος ΟΛΠ

1. Η Κυβέρνηση για να βρει κεφάλαια, για να κάνει αυτό που θέλει να κάνει, θα πρέπει να φορολογεί και να δανείζεται. Με άλλα λόγια η Κυβέρνηση έχει περιορισμούς στις δαπάνες της, που εξαρτώνται ή περιορίζονται από την δυνατότητα της να φορολογεί τους πολίτες της και να δανείζεται από τις ξένες αγορές.

Φυσικά αυτό ισχύει για κάθε χώρα που έχει ξένο νόμισμα, νόμισμα που δεν εκδίδει η ίδια, όπως εμείς που είμαστε χρήστες του ευρώ ή έχει νόμισμα μετατρέψιμο σε χρυσό ή σε άλλο ξένο νόμισμα.

Κάθε χώρα που ζει υπό τέτοιο καθεστώς είναι υποψήφια να καταστεί αφερέγγυα και να πτωχεύσει, όπως η χώρα μας, και αυτό ανάλογα με τις ορέξεις του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Με άλλα λόγια το κράτος δεν μπορεί να είναι φορέας ανάπτυξης και αγοραστής και μετά πάροχος κοινωνικών αγαθών.

Κάθε χώρα που εκδίδει το δικό της νόμισμα γνωρίζει ότι όταν φορολογεί ή δανείζεται από τους πολίτες της το κάνει για να προστατεύει την αγοραστική δύναμη των πολιτών της και να εξασφαλίσει την πλήρη απασχόληση του εργατικού της δυναμικού. Φυσικά μια χώρα που εκδίδει το δικό της νόμισμα ποτέ δεν πτωχεύει, ποτέ δεν απολογείται στα συμφέροντα των αγορών. Το συνετό κράτος είναι ο φορέας ανάπτυξης της χώρας και πάροχος κοινωνικών αγαθών.

2. Τα ελλείμματα του προϋπολογισμού αποτελούν βάρος στις επερχόμενες γενεές. Ναι, αυτό είναι αλήθεια για κάθε χώρα που έχει ξένο νόμισμα, όπως εμείς που είμαστε χρήστες του ευρώ. Όλοι φανταζόμαστε τι δυσβάστακτα χρέη αφήνουμε στις μέλλουσες γενεές με το ευρώ. Όλη μας την μέλλουσα παραγωγή θα την πουλάμε να ξεχρεώνουμε, αν ξεπεράσουμε φυσικά τον σκόπελο το πώς θα παράγουμε αν δεν δαπανάμε εμείς και το κράτος.

Εν τούτοις καμία χώρα που εκδίδει το δικό της νόμισμα δεν έχει να αντιμετωπίσει τέτοιο φόβο. Όσο και να είναι το υψος του χρέους της, μια χώρα που εκδίδει το νόμισμα της είναι αστείο να λέμε ότι την μέλλουσα παραγωγή θα την πουλήσει για να ξεχρεώσει τους Έλληνες 30 χρόνια πίσω!! Κανέναέλλειμμα όσο και υψηλό να είναι δεν θα εμποδίσει τους μελλοντικούς Έλληνες να παράγουν όσα θέλουν να παράγουν εφ’ όσον έχουν το δικό τους νόμισμα. Ο μόνος περιορισμός που υπάρχει είναι οι πόροι της οικονομίας.

3. Τα ελλείμματα του δημοσίου απορροφούν τις αποταμιεύσεις μας. Φυσικά αυτό είναι αλήθεια για κάθε χώρα που έχει ξένο νόμισμα, όπως εμείς το ευρώ. Όταν το κράτος φορολογεί τους πολίτες της για να βρει κεφάλαια ή να πληρώσει τις αγορές τότε οι λογαριασμοί μας στις τράπεζεςμειώνονται. Αυτό άλλωστε όλοι το ζούμε σήμερα. Μειώθηκαν οι αξίες των παγίων στοιχείων μας λιγοστεύουν και τα λεφτά μας στις Τράπεζες.

Ποτέ όμως σε μια χώρα που εκδίδει το δικό της νόμισμα αυτό δεν είναι δυνατόν να συμβεί. Αντίθετα τα ελλείμματα του δημοσίου δεν είναι τίποτα άλλο παρά τα περισσεύματα μας στους Τραπεζικούς μας λογαριασμούς, ο πλούτος μας. Τα πρωτογενή περισσεύματα μειώνουν τον πλούτο μας, τις καταθέσεις μας στις τράπεζες, μειώνουν την κατανάλωση, τιςεπενδύσεις και αυξάνουν τα επιτόκια.

4. Σε μια χώρα που δεν εκδίδει το δικό της νόμισμα είναι λογικό το κράτος να εξασφαλίζει την ελαχίστη παιδεία, την ελαχίστη υγεία την ελαχίστη σύνταξη. Αυτό ήδη στη χώρα μας έχει τεθεί σε εφαρμογή. Νοσοκομεία διαλύονται,σχολεία και Πανεπιστήμια επίσης, οι συντάξεις από μήνα σε μήνα μειώνονται, οι δε επικουρικές συντάξεις σε λίγο χρόνο θα είναι μια ανάμνηση. Ήδη ανακοινώθηκαν μειώσεις ασφαλιστικών κρατήσεων, εργοδοτών και εργαζομένων, που διαλύουν τα ταμεία. Για ποιο λόγο γίνονται όλα αυτά; Ακριβώς επειδή η χώρα δεν έχει το δικό της νόμισμα. Είναι αδιανόητο να σταθεί ένα σύστημα υγείας, παιδείας και συντάξεων όταν 3,5 εκατομμύρια απασχολούμενοι πρέπει να υποστηρίζουν 4,7 εκατομμύρια μη απασχολούμενος όταν η χώρα έχει ξένο νόμισμα. Έτσι λοιπόν όλα ανατίθενται στηνελεύθερη αγορά που με την σειρά της θα τα κανονίσει. Οι Έλληνες έχουν μπει σε μεγάλη δοκιμασία λόγω ανοησίας της καθεστηκυίας τάξης που μας έβαλε στο ευρώ.

Αλλά ας υποθέσουμε για μια στιγμή ότι έχουμε το δικό μας νόμισμα. Ακόμα ας υποθέσουμε ότι εργάζεται μόνο ένας Έλληνας και οι υπόλοιποι 10.999.999 Έλληνες είναι συνταξιούχοι. Αυτός ο ένας Έλληνας λοιπόν τα κάνει όλα, την αγροτική παραγωγή την βιομηχανική παραγωγή, προσφέρει υπηρεσίες, κάνει ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές παραγωγές, προσφέρει υγεία, τέλος πάντων όλα τα κάνει αυτός. Ποια είναι η ουσία του προβλήματος εδω. Η ουσία του προβλήματος εδώ δεν έγκειται στο αν οι συνταξιούχοι έχουν λεφτά να αγοράσουν από τον έναν αυτό που παράγει, αλλά αν ο ένας έχει επαρκή κεφάλαια και τέτοια παραγωγικότητα που να μπορεί να παράγει τα πάντα για τους 10.999.999 συνταξιούχους Έλληνες. Αν αυτό δεν συμβεί, τότε όσα λεφτά και να έχουν εξοικονομήσει οι συνταξιούχοι Έλληνες, και υπάρξει μειωμένη παραγωγή, τα λεφτά τους θα εξαφανιστούν στην στιγμή σαν καπνός από τον πληθωρισμό. Άρα το πρόβλημα έγκειται στο να μπορεί να υπάρχει η διαρκής εκείνη ανεμπόδιστη δαπάνη που θα καθιστά εφικτή την απασχόληση όλων τον πόρων της οικονομίας. Και αυτό μπορεί να γίνει όταν μια χώρα έχει δικό της νόμισμα και συνετούς πολιτικούς. Αυτό το δήθεν πρόβλημα των μη βιώσιμων ταμείων λόγω αύξησης των συνταξιούχων είναι γελοίο.

5. Σε μια χώρα που έχει ξένο νόμισμα πράγματι το εμπορικό έλλειμμα δημιουργεί ανεργία και μειώνει την εθνική παραγωγή. Κατά συνέπεια το κράτος θα πρέπει να γίνει εξαγωγικό, που σημαίνει ότι κάποιο άλλο έθνος θα γίνει ελλειμματικό. Το πρόβλημα αυτό της ανισορροπίας τωνελλειμμάτων θα καταστεί ‘η μεγαλύτερη αίτια εξαθλίωσης, κοινωνικής δυσαρέσκειας και ακόμα αιτία πολέμων καιεπαναστάσεων, επειδή υποτίθεται ότι υπάρχει κάποιος ευέλικτος αυτόματος μηχανισμός προσαρμογής, ο όποιος ωθεί τα πράγματα προς την ισορροπία αρκεί να εμπιστευτούμε την μη παρέμβαση (του κράτους, laissez faire) που δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα δόγμα αυταπάτης, που δεν λαμβάνει οπ’ όψη την ιστορική εμπειρία αλλά και που δεν έχει κάποια ισχυρή θεωρία να στηριχτεί’ όπως τόνισε ο Κέϋνς. Τι προσπαθούμε να κάνουμε εμείς σήμερα; Να γίνουμε μια χώρα εξαγωγική, έτσι ώστε να έχουμε ευρώ αφού δεν εκδίδουμε το δικό μας νόμισμα. Και πως θα γίνουμε εξαγωγική χώρα; Διαλύοντας σταδιακά το κράτος, ιδιωτικοποιώντας νοσοκομεία, παιδεία, έργα υποδομής κτλ, μειώνοντας τα μεροκάματα σε επίπεδο Κίνας και προσδοκώντας τον καλό Τραπεζίτη και τον καλό καπιταλιστή να επενδύσουν στη χώρα μας.Με επιτόκια ‘καμάρι’ πάνω από 5%. Ήδη το πείραμα έχει αποτύχει. Παρά την ανεργία και τα χαμηλά μεροκάματα οι εξαγωγές μειώθηκαν το 2013. Πότε θα έλθει η ανάκαμψη κανείς δεν το γνωρίζει. Ούτε οι απολογητές του ευρώ.

Ας υποθέσουμε ότι έχουμε το δικό μας νόμισμα. Αλήθεια πρέπει να φοβόμαστε για το έλλειμμα στο ισοζύγιο πληρωμών; Ας μην ξεχνάμε δυο πράγματα. Ότι η πλήρης απασχόληση έχει να κάνει με την συνολική δαπάνη της οικονομίας. Αν η οικονομία είναι ψυχρή την φουντώνουμε με τις περικοπές φόρων και την αύξηση των δαπανών του κράτους, αν έχει ζεσταθεί (πληθωρισμός) περικόπτουμε δαπάνες και φορολογούμε. Ακόμα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο πραγματικός πλούτος μιας χώρας αποτελείται από αυτά τα οποία παράγει για τον εαυτό της, από αυτά που εισάγει μείον αυτά που εξάγει. Κατά συνέπεια οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών ανεβάζουν το επίπεδο της ζωής μας. Είναι πραγματική ωφελιμότητα, ή κάπως τολμηρότερα, το έλλειμμα στο ισοζύγιο πληρωμών είναι αυτό που κάνει την ζωή μας καλύτερη. Απλά έτσι είναι. Οι εξαγωγές είναι κόστος, οι εισαγωγές ωφελιμότητα.

Ας δούμε μια τυπική συναλλαγή για να κατανοηθεί το θέμα. Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να αγοράσετε ένα αυτοκινητάκι από την Ιταλία. Πάτε στην Τράπεζα, η Τράπεζα σας δίνει ένα δάνειο, ανοίγει μια πίστωση για την FIAT, η FIAT δημιουργεί ένα λογαριασμό στην Αθήνα στα βιβλία της. Όλοι είναι ευτυχείς. Εσείς έχετε ένα αυτοκίνητο, η Τράπεζα έχει ένα δάνειο και ένα λογαριασμό της FIAT, η FIAT έχει ένα λογαριασμό στη Τράπεζα πουλώντας ένα αυτοκίνητο στην Αθήνα. Όλοι έχουν αυτό που επιθυμούν. Πουθενά δεν υπάρχει ανισορροπία. Η FIAT τα χρήματα της τα κάνει ότι θέλει. Αγοράζει ελληνικά προϊόντα ή κάποια άλλη αξία. Πουθενά δεν είναι δυνατόν να υπάρξει ανισορροπία. Την ανεργία δεν την προκαλούν οι εισαγωγές αλλά το έλλειμμα της συνολικής δαπάνης της οικονομίας.

6. Εφ όσον το ευρώ έχει διαρκή αξία, ζητείται ως μέσον αποθησαυρισμού όπως ο χρυσός, αφού η ΕΚΤ επιβάλει διαρκώς την ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης.Κατά συνέπεια ως προς την παραγωγή το ευρώ είναι ουδέτερο δηλαδή καθορίζει μόνο το επίπεδο των τιμών. Η αξία του ευρώ με άλλα λόγια δεν προκύπτει από την δαπάνη του αλλά από την παρακράτηση του. Είναι ο ιδανικός χρυσός. Αυτό πρακτικά σημαίνει στο μυαλό τους, ότι όσες πιο πολλές αποταμιεύσεις θα υπάρχουν τόσο και πιο πολλά κεφάλαια θα είναι διαθέσιμα για επενδύσεις. Απλή λογική. Φυσικά μια τέτοια άποψη υπονομεύει όλη την οικονομία. Δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να αποστερεί από πόρους την παραγωγική οικονομία, και να τους οδηγεί στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, με αποτέλεσμα να ζούμε κρίσεις σαν αυτή που ζούμε σήμερα από το 2008 ή σαν αυτή που ζήσαμε το 1929. Άλλα η λογική έχει κάπως αλλιώς και λέγεται το ‘παράδοξο της φειδούς’. Αν αποφασίσουμε να μην δαπανήσουμε το εισόδημα μας, το αποτέλεσμα δεν θα είναι ότι θα έχουμε κάνει ‘οικονομία’, αλλά μάλλον ότι θα χάσουμε τις δουλειές μας. Αφού ότι παρήχθη δεν επωλήθη, οι επιχειρήσεις θα μειώσουν την παραγωγή τους και θα απολύσουν εργάτες. Δηλαδή επί της ουσίας δημιουργείται ανεργία και μειώνονται οι αποταμιεύσεις. Αντίθετα αν δαπανήσουμε όλα μας τα εισοδήματα και ακόμα το κράτος κάνει ελλείμματα για να αγοράσει όλη την παραγωγή και προβεί και σε νέες επενδύσεις τότε στο τέλος θα έχουμε επιπρόσθετο πλούτο, δηλαδή νέες αποταμιεύσεις και καθόλου ανεργία. Με άλλα λόγια οι επενδύσεις καθορίζουν τις αποταμιεύσεις και όχι οι αποταμιεύσεις τις επενδύσεις. Χρειαζόμαστε άραγε αυτό το ‘ανώμαλο’ νόμισμα που λέγεται ευρώ;

Κι παρ’ ολ΄ αυτά, καλούμεθα στις προσέχεις ευρωεκλογές, αυτά τα 6 καρφιά του ευρώ, που σκοτώνουν τους Λαούς της Ευρώπης και τον Λαό μας, να τα επιβραβεύσουμε. Τα κόμματα τις καθεστηκυίας τάξης, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, από έλλειψη γνώσης, το ελάχιστο που μπορώ να πω, πολιτεύονται για μια εξουσία όχι υπέρ του Λαού, αλλά υπέρ των Τραπεζιτών. Ζούμε μέρες πνευματικής κατάντιας. Ας στηρίξουμε τα κινήματα του Εθνικού Νομίσματος, της Δραχμής. Ας τους γυρίσουμε την πλάτη.

spyridonstalias@hotmail.com


ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ...

 
Αναρωτιέμαι γιατί κανείς, μα κανείς δεν μιλάει για ότι συμβαίνει από χτες στην Ιταλία όπου όλα τα κινήματα ενώθηκαν κάτω από την ομπρέλα των " Forconi « και μπλόκαραν όλες τις πόλεις της χώρας για να αντιδράσουν για τον προϋπολογισμό. 
Γίνεται χαμός και η αντίσταση θα είναι διαρκείας, χιλιάδες άνθρωποι συμμετέχουν , έχουν καταλάβει σιδηροδρομικούς σταθμούς, πολυεθνικές, ο εθνικός οργανισμός είσπραξης Equitalia, μέχρι που η αστυνομία έβγαλε τα κράνη ... και ενώθηκε με τους διαδηλωτές. 
Μήπως φοβούνται όλοι να το δημοσιεύσουν για να μην σηκωθούμε από το καναπέ και να καταλάβουμε ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε;
Δεν γίνεται αναφορά σε ότι συμβαίνει στην Ιταλία-όπως και σε άπειρες άλλες περιπτώσεις- επειδή αυτοί που ελέγχουν τα ΜΜΕ προσπαθούν να συγκαλύψουν τα ιταλικά δρώμενα, από φόβο μην ενθαρρύνουν ανάλογη εξέγερση και στην Ελλάδα! Ετσι ζούμε εδώ και έτσι πορευόμαστε.
Free Web Hosting